Fotoreportáž z veletrhu Intersolar 2022 v Mnichově

Rok 2022 vnesl do oblasti solární techniky svěží vítr, jak dokázal každoročně pořádaný veletrh Intersolar. Událost s neopakovatelnou atmosférou, zastřešená heslem „Connecting solar business“, láká výrobce, distributory, projektanty i start-upy z celého světa do Mnichova, kde se diskutuje o nejnovějších trendech a inovacích, a navazují se slibné spolupráce.

Nahlédněte pod pokličku veletrhu Intersolar, který se konal minulý týden na více než 100 000 m2. Pokud jste se neměli možnost zúčastnit, nezoufejte. Skrze fotografie s komentáři vám zprostředkujeme vybrané zajímavosti, novinky i atmosféru z místa konání.

Jeden z vchodů do rozlehlého areálu, ve kterém probíhal veletrh Intersolar.

První den veletrhu mohl oficiálně začít. Pro tým Memodo bylo zásadní ukázat zákazníkům, na čem pracuje, a na co se mohou v budoucnu těšit. Už začátek vypadal slibně, jak můžete vidět na dalším obrázku. Od začátku do konce byla naše mezinárodní základna Memodo v obležení zákazníků. Velkou část z nich tvořili čeští zákazníci, kteří se na Intersolar do Mnichova vydali osobně. Těm, kteří před zahájením veletrhu projevili zájem, jsme zprostředkovali organizované prezentace novinek u vybraných dodavatelů a také vzájemný networking.

„Základna“ Memodo, kde to po celou dobu veletrhu pěkně žilo!

Společnosti Memodo a Energizer Solar navázaly spolupráci

Každý z nás držel v ruce klasickou tužkovou baterii značky Energizer, ale ne všichni vědí, že ve fotovoltaickém průmyslu není společnost nováčkem. Společnost pod názvem Energizer Solar nyní vstupuje také na evropský trh s fotovoltaikou. Memodo se stává exkluzivním prodejním partnerem Energizer Solar nejen v České republice, ale v dalších třiceti evropských zemích.

Český tým Memodo je na návštěvě u partnera Energizer Solar, se kterým navázal exkluzivní spolupráci.

Novinky společnosti GoodWe

Dozvídáme se novinky od zástupce společnosti GoodWe.
Baterie GoodWe Lynx. Napravo se díváme na novinku mezi vysokonapěťovými bateriemi.

Konkrétně se jedná o model GoodWe Lynx Home F, což je stohovatelná baterie vhodná pro vnitřní i venkovní instalaci. Výhodou této bateriové věže je snadná instalace díky technologii plug and play, PCU se zobrazením stavu nabití, chyb, a hlavně možnost nouzového napájení, o čemž nás přesvědčil i přítomný zástupce společnosti Eugen Budjugin.

Zástupce firmy GoodWe Eugen Budjugin s hybridním střídačem v pozadí.

Střídač GoodWe ET Series je třífázový hybridní střídač nabízející dva samostatné výstupy. Na první výstup se připojuje fáze rodinného domu, zatímco na druhý výstup se připojují zálohované spotřebiče, které mají fungovat i v případě výpadku distribuční sítě.

GoodWe představuje hybridní střídač i v kategorii 15-30 kW určený pro menší komerční i rezidenční instalace s baterií. Pozorní čtenáři se mohou všimnout již nového loga GoodWe.
Všichni pozorně naslouchají prezentaci od GoodWe. Inovace velmi zaujaly, jak můžete vidět ve výrazech všech zúčastněných.

Co představila společnost SolarEdge

Novinka v detailu – nabíjecí stanice od společnosti SolarEdge.
Nový optimizér SolarEdge S1200 s vyšším výkonem podporující ještě robustnější panely. Navíc disponuje i obloukovou a teplotní ochranou.

SolarEdge optimizér je kompatibilní s tenkovrstvými a vysokoproudými moduly a má vyšší výkon, což z něj činí dokonalého kandidáta na podporu velkých panelů. Navíc má schopnost zmírnit všechny typy ztrát související s nesouladem modulů, a je navržen pro práci v extrémních podmínkách prostředí.

Komponenty SolarEdge pro třífázovou chytrou domácnost včetně vybraných novinek.

Sunways připravil hodnotnou expozici

Jaroslav Kocourek představuje novinky od Sunways.
Ukázka střídače Sunways vhodného pro komerční instalace, který najdete i v Memodo portfoliu.

Prezentován nám byl střídač se střídavým jmenovitým výkonem 50kW, 6 MPP trackerů a rozsahem napětí 160-1000 V. Nabízí širokou škálu aplikací pro střední až velké pozemní a střešní fotovoltaické systémy.

Systém navíc rychle a snadno nastavíte pomocí aplikace nebo OLED displeje.

Kombinace střídače Sunways s novými vysokonapěťovými bateriemi, které by měly být dostupné koncem roku 2022.

Novinky společnosti SolaX

Prohlídka expozice u našeho nového obchodního partnera, společnosti SolaX.
Portfoliem společnosti SolaX nás provedl obchodní manažer Daniel Hüttl.
Prohlídka střídače SolaX X3-PRO s výkonem až 30 kW, který vzbudil obrovský zájem.

SolaX X3-PRO se řadí mezi vysoce kvalitní třífázové střídače nabízející vysokou účinnost, bezpečnost a spolehlivost. Je vybaven dvěma MPPT, má široký rozsah napětí, maximální vstupní napětí 800 V a maximální účinnost 98,5 %.

Expozice společnosti Mounting Systems

Expozice vystavovatele byla spojena s přírodou.
Mounting Systems originálně vytvořil svou expozici z vlastních montážních systémů.

Řešení od Mounting Systems samozřejmě máme v nabídce Memodo. V současnosti poskytujeme řešení v rámci individuální poptávky velkých instalací, v budoucnu plánujeme mít na skladě komponenty i pro rodinné domy.

Zajímavost: Mounting Systems zpracovávají ročně 20 000 tun hliníku v inovativních FV montážních systémech, které se používají např. pro šikmé střešní konstrukce. Pro statický výpočet a plánování FVE používají Mounting Systems rozhraní Solar ProTool a EasyTool.

Na návštěvě u dalších vystavovatelů

Stánek společnosti Intilion nabízející komerční bateriová úložiště.
Detail bateriového úložiště Intilion včetně řídící jednotky a bateriového střídače.
Detail bateriového úložiště Intilion s ukázkou unikátního řešení požární bezpečnosti, kdy v případě problému s jednou baterií není ohrožen zbytek bateriových modulů.

Výrobky firmy Intilion najdete také v Memodo e-shopu.

Prezentace SunGrow na veletrhu.
Nové komerční bateriové úložiště Sungrow.
Komplexní porfolio společnosti Fronius pro domácnosti.
Fronius svou expozicí patřil spíše mezi ty větší vystavovatele. Zákazníci si užívali prohlídku a detailní propracování výstavy.
Společnost KEBA nabízí velice spolehlivé nabíjecí stanice pro elektromobily.
Výstavu firmy KEBA si nenechala ujít hromada zájemců. Zaujalo je především její chytré řešení nabíjení elektromobilů.
K2 Systems a jejich montážní systémy byly také ke zhlédnutí.
K2 Systems nabízí řešení jak pro šikmé, tak pro rovné střechy, a to včetně možného zvýšení náklonu.
Portfolio panelů společnosti EGing.
U našeho dodavatele Jinko Solar (a nejen u něj) bylo docela rušno.
Ukázka all-black panelu společnosti Jinko Solar.
Solar Fabrik a jejich prezentace na veletrhu. Ani zde nechyběly usměvavé tváře.
Společnost Pylontech ukazuje zbrusu nový model lithiové baterie.
Produkty nováčka Dyness naleznete v Memodo e-shopu!

Několik slov na závěr úspěšného veletrhu Intersolar 2022

Letošní mnichovská „oslava“ solární techniky měla veliký úspěch! Zákazníci nakoukli pod pokličku vývoje a výzkumu nových fotovoltaických systémů. Doufáme, že vám tato fotoreportáž alespoň virtuálně zprostředkovala neopakovatelnou atmosféru veletrhu. Pevně věříme, že se příští rok potkáme všichni osobně. V Mnichově, na Intersolaru 2023!