Březnové školení SolarEdge a Sunman: komerční střídače a flexibilní panely

Dne 26. a 27. března se v prostorách firmy Memodo uskutečnilo školení s názvem SolarEdge komerční střídače a panely Sunman.  

SolarEdge: Teorie a Praxe 

Dopolední část byla věnována teorii. SolarEdge, firma známá svým inovativním přístupem k fotovoltaickým (FV) systémům, byla prezentována „v kostce“, což účastníkům poskytlo solidní základ o principu fungování a výhodách, které SolarEdge přináší oproti tradičním FV systémům. Klíčovými tématy byl úvod do nástrojů SolarEdge Academy, Designer a Monitoring, a probrány byly i nedostatky klasických FV systémů a specifické výhody, které SolarEdge nabízí. Zvláštní pozornost byla věnována také produktovému portfoliu určenému jak pro komerční, tak částečně i pro rezidenční využití. 

Petr Votický, technical Marketing Manager, zahájil teoretickou část školení SolarEdge

Odpolední část se zaměřila na praktické ukázky a diskuzi. Účastníci měli taky příležitost seznámit se s panelami Sunman, praktickou instalací komponentů SolarEdge, a zúčastnit se diskuze. Velký důraz byl kladen na praktické instalace optimizérů a měničů, včetně konfigurace synergických jednotek a elektroměru. 

Flexibilní panely představil Sales manager společnosti Sunman, Stanislav Kukučka

Diskuze, Tipy a Triky 

Závěrem školení byl prostor věnován diskuzi, kde účastníci měli možnost položit otázky a sdílet své zkušenosti s lektory i ostatními účastníky. Tento čas byl také využit pro sdílení tipů a triků týkajících se spouštění systémů pomocí SetApp, regulace PQ, řešení potíží na místě, kontaktu s technickou podporou a dalších relevantních témat.

Chtěli byste se také zúčastnit podobného školení? Sledujte webové stránky naší Akademie, aby vám neunikl žádný z nadcházejících termínů.