Tým Memodo: Představujeme Petra Malinu, obchodního manažera pro Česko a Slovensko

Naši zákazníci mají své stálé kontaktní osoby, které se vždy pečlivě starají o co největší spokojenost zákazníka s nákupem u nás. Nově se k nám do role obchodního manažera pro Česko a Slovensko připojil Petr Malina. Jak se mu u nás pracuje a jaké dovednosti potřebuje obchodní zástupce? Vyzpovídali jsme novou posilu našeho obchodního týmu.

Jaké schopnosti jsou v tvé práci důležité? A myslíš, že jsi rozený obchodní zástupce?

Rozený obchodní zástupce? Určitě ne (smích) Teda pokud to znamená „prodejte mi tohle pero (i když ho vůbec nepotřebuju)“ ale sranda stranou – rád pomáhám lidem s tím, co potřebují, mám rád čísla a chci dělat v oboru fotovoltaiky, takže v tom mi obchod vlastně sedí. Dobrému obchodníkovi by podle mě neměl chybět smysl pro humor a schopnost naslouchat.

Jak jsi se dostal do společnosti Memodo?

Asi je to trochu ohraný příběh, ale před pár lety jsem sekl s prací v korporátu, která mi nedávala smysl a začal hledat, jak dělat to, co by dávalo – fotovoltaiku nebo elektromobilitu. Vyzkoušel jsem několik firem a o několik škobrtnutí později mi v pravou chvíli kamarád Lukáš přeposlal inzerát z Memoda – pozice i přístup firmy mi byly sympatické už z popisu role a jsem moc rád, že se mi dobrý pocit potvrdil.

Co je pro tebe na Memodo výjimečné?

Je znát, že tu práci tady všichni dělají rádi a z přesvědčení. To je ve dnešním světe celkem vzácnost. S takovou jde všechno snáz. Občas k nám přichází ty nejlepší nápady v době oběda při fotbálku v obyváku, nebo když se všichni sejdeme u jednoho stolu. Společný oběd je tu tradicí. Většinou nezáleží na tom, co je na menu. Hlavní je, že jíme společně a bavíme se. Atmosféra je tu opravdu něčím výjimečná a pro mě znamená vstřícnost, nasazení a týmového ducha.

Jak by si popsal Memodo 3 slovy?

Energické – smysluplné – vstřícné 🙂

Je léto a čas dovolených. Kam by ses chtěl rád podívat?

Zrovna touhle dobou jsem měl být s partnerkou v Americe, ale bohužel cestování je pořád omezené, tak to neklaplo. Pro můj rozjezd ve firmě je to možná i dobře, ale rozhodně se do Ameriky těším za rok.

Je něco, co vůbec neumíš, ale rád by ses to naučil?

No jéjej (smích) třeba pilotovat letadlo. Taky bych chtěl nadále rozšiřovat své technické znalosti o fotovoltaice – a to se mi v Memodu určitě splní, tak se těším.