Komerční projekty v malíčku: Přichází nový komerční střídač SolarEdge Synergy

Společnost SolarEdge nyní nabízí nový komerční střídač v různých výkonových třídách. Ukážeme vám, jaké modely se objevily na trhu a jak technologie SolarEdge Synergy zjednodušuje způsob uvádění střídačů do provozu.

Komerční střídač SolarEdge Synergy: Co nás čeká

Izraelský výrobce SolarEdge uvádí na trh nový typ třífázového komerčního střídače, který je připraven k instalaci od 1. 7. 2021. Dodává se ve verzích 50 kW, 66,6 kW, 90,0 kW a 100,0 kW a je vhodný pro komerční a pozemní fotovoltaické elektrárny. Technologie SolarEdge Synergy, která usnadňuje instalaci, je jednou z velkých výhod. Za touto funkcí stojí identické synergické jednotky, které pracují nezávisle na sobě a jsou centrálně řízeny jedním řídicím rozhraním (Synergy Manager). Funkce předběžného uvedení do provozu tedy usnadňuje proces instalace a zajišťuje další bezpečnostní rovinu.

SolarEdge Synergy

Úspora času: Předběžné uvedení do provozu

Aplikace SolarEdge SetApp umožňuje uvést komerční střídač SolarEdge do provozu prostřednictvím chytrého telefonu nebo tabletu ještě před dokončením připojení AC strany. Problémy se zapojením, komunikací, izolací nebo polaritou stejnosměrného proudu lze automaticky detekovat a odstranit. Před připojením systému k síti můžete také zkontrolovat funkčnost jednotlivých součástí systému. Pomocí USB powerbanky můžete také systém nakonfigurovat dlouho předtím, než je skutečně připojen k síti. Aplikace SetApp poskytuje hlášení o stavu, které je důležité pro dokumentaci stavby.

Další výhody produktu

Kromě výhod specifických pro výrobce, jako je optimalizace výkonu na úrovni panelů, mají nové komerční střídače SolarEdge také zabudované noční řešení Potential Induced Degradation (PID) Rectifier. Mezi další výhody, které nabízí nový komerční střídač SolarEdge, patří:

  • Modulární konstrukce a max. 32 kg na jednotku pro snadnou instalaci ve dvou lidech
  • Možnost 150 % předimenzování (DC/AC)
  • Integrovaná ochrana před elektrickými oblouky a volitelné rychlé vypnutí (Rapid shutdown) pro zvýšení bezpečnosti
  • Indikace nesprávně instalovaných AC a DC svorkovnic pomocí tepelných senzorů integrovaných přímo do svorkovnic.
  • Integrovaný modul RS485 a DC přepěťová ochrana (SPD) typu 2 + volitelná AC přepěťová ochrana (SPD) typu 2.
  • Integrovaná funkce SafeDC™, která v případě vypnutí systému vypne stejnosměrné vedení na úroveň bezpečnou pro dotyk.
  • Záruka 12 let s možností prodloužení na 20 let
  • Splňují požadavky na proudové chrániče pro zemědělský průmysl (méně než 100 mA).

Závěr

Nové komerční střídače SolarEdge přinášejí mnoho nových funkcí. Zvláštní přidanou hodnotu představuje funkce předběžného uvedení do provozu, která dokáže včas odhalit problémy. S novým střídačem dělá SolarEdge další velký krok směrem ke komerčním instalacím a zároveň boduje s pro výrobce specifickými výhodami, jako je optimalizace výkonu na úrovni panelů.