Ohlédnutí za Memodo workshopem – Mnohem víc než jen hybridní asymetrické systémy!

Třetího března proběhl pod naším patronátem úspěšný energetický workshop. Na celodenní akci se představily nejžhavější novinky ze světa solární techniky, dvě nové posily týmu obchodníků i návštěvy z řad výrobců. A to nebylo všechno. Ke slovu se dostalo i performativní umění, zajímavá soutěž o věcné ceny a tombola.

Vzdělávání a informovanost – to jsou hlavní pilíře konkurenceschopnosti v dravém světě energetiky. Proto jsme se rozhodli sezvat spřátelené instalační společnosti působící na poli fotovoltaických systémů a udržitelné energie, a připravit workshop s pestrým programem. Ten měl jeden společný jmenovatel – věnoval se benefitům hybridních asymetrických systémů a jejich aplikaci firmám i domácnostem.

Co všechno bylo na workshopu k vidění? Jakých přednášek se participanti účastnili? A kdo se uvolil zúčastnit se zábavné vsuvky? To se dozvíte v tomto „ohlédnutí za Memodo workshopem“.

Začátek celodenního programu – Osm desítek účastníků a návštěvy z řad výrobců!

Už začátek workshopu byl slibný. Dostavilo se krásných 80 účastníků z řad renomovaných instalačních společností, toužících dozvědět se o novinkách ve světě fotovoltaiky a solárních systémů. Téma hybridních asymetrických střídačů je zaujalo, a my se vůbec nedivíme.

Vyhlídka střídače, který sám podle aktuální situace určuje, odkud se bude čerpat elektřina – zda ze zásob uložených v baterii, z centrální sítě, nebo přímo z fotovoltaických panelů – to je opravdová technologie budoucnosti a my jsme rádi přispěli k jejímu povědomí.

Našeho workshopu se účastnili i hosté z řad výrobců (konkrétně Sunways), aby představili své produkty a poslechli si, co je ve světě fotovoltaiky nového.

Program workshopu Memodo – Školení hybridních střídačů, stand-up vystoupení a tombola!

Samotný program workshopu byl velmi pestrý, jak můžete vidět v následujícím shrnutí.

Na začátku se představily dvě nové posily týmu obchodních zástupců, a to Ondřejové Černohorský a Nezval. O jejich vizích a podnikatelských plánech si můžete přečíst v tematickém rozhovoru na našem blogu. Další minuty workshopu už patřily přednáškám:

  • Hned zkraje vyprávěl Štefan Drabant o konstrukcích Mounting Systems, které se používají k upevnění solárních panelů na střechy nebo fasády budov.
  • Následně jsme se mohli seznámit s hybridním vysokonapěťovým střídačem Sunways, který lze přetížit na dobu 60 sekund, a to až dvojnásobně. V normálním provozu disponuje 110% asymetrií, přičemž na Back-Up výstupu lze fázi přetížit až na 125 %. Přímo na místě proběhlo technické školení a názorná ukázka zapojení s baterií Pylontech.
  • Za společnost Czechia Group vystoupil Jiří Šácha s přednáškou Novinky z dotačních programů pro fotovoltaiku.
  • Za portál solarninovinky.cz se představil Jaroslav Dorda, a to s dvěma fundovanými přednáškami o fotovoltaice: 1) Jak se změní trh s fotovoltaikou v Česku do roku 2025? a 2) Jak úspěšně investovat do fotovoltaiky?
  • Účastníci si mohli osahat i baterii Dyness. Jedná se o novou generaci stohovatelných baterií s možností rozšířit úložnou kapacitu tak, aby vyhovovala individuálním potřebám fotovoltaické instalace.

Na březnovém workshopu jsme představili žhavé novinky na trhu s fotovoltaickými systémy, ale neopomněli jsme ani zábavnou vložku. Připraveno bylo jedno velké překvapení pro všechny zúčastněné, a to stand-up vystoupení svérázné komičky Adély Elbel. Její účast byla pro všechny vítaným osvěžením programu plného vzdělávání.

Bonusovou částí programu byla soutěž a s ní spojená tombola, ve které se vyhrávaly báječné věcné ceny. Na absolutního vítěze losování čekal senzační dron s kamerou!

Těšíme se na další setkání

Kladli jsme si za cíl připravit pro zájemce workshop plný vzdělání, zábavy i poučení. Pevně věříme, že jsme této metě dostáli s důstojností. A už nyní vás srdečně zveme na školení v roce 2023, které bude, stejně jako tentokrát, plné odborníků na energetickou budoucnost a soběstačnost.