NZÚ Light a solární ohřev vody

Dotační programy zvedají poptávku po fotovoltaice a jinak to není i v případě NZÚ Light. V rámci tohoto dotačního programu mohou lidé, kteří splňují podmínky, dosáhnout na příspěvek až 90 000 Kč na solární, nebo termický ohřev vody. V případě solárního fotovoltaického systému je řeč o kombinaci panelů a střídače, který je schopný energií z fotovoltaiky ohřívat topné těleso boileru. Z hlediska parametrů jsou podmínky jednoduché – minimální instalovaný výkon panelů je 1500 Wp, minimální objem boileru 45 l/kWp a střídač musí mít alespoň jeden MPP tracker.

NZÚ LightPojďme se podívat, jak to funguje v praxi. Vezmeme-li v úvahu dvoučlennou rodinu a objem boileru 100 litrů, můžeme na střechu naistalovat panely s výkonem až 2 500 W. Taková konfigurace může podle tabulek rodině ušetřit okolo 70 % ročních nákladů na ohřev teplé vody.

Optimální kombinace komponentů obsahuje 4-6 panelů s výkonem 420-550 W pro bojler na 230 V. Ministerstvo dokonce nabízí jednoduchý nástroj na kalkulaci – stačí zadat několik základních parametrů a navržení systému je rázem na světě, včetně údajů o výkonu a předpokládaných ročních úsporách. A co je hlavní – lidé na systém mohou dosáhnout bez nutnosti doplácet ze své kapsy.

On your mark, get set, go!

Připravili jsme pro vás dva sety dimenzované pro menší i větší instalace.
Sety se skládají z:

  • oblíbených panelů Phono Solar (450 W) a Trina (420 W)
  • střídačů pro ohřev teplé vody
  • DC rozvaděčů
  • osvědčené montážní konstrukce od K2 Systems.

Hlavní výhodou je, že máte všechny důležité komponenty pohromadě, ušetříte na dopravě, jelikož je nemusíte objednávat zvlášť a zároveň si můžete rychle vytvořit skladové zásoby. Rozumíme tomu, že je lákavé mít na střeše co největší výkon, ale z hlediska dotace je velmi důležitý parametr objem bojleru a podle něho jsme se při přípravě balíčků primárně řídili.

Máte tak na výběr ze dvou jednoduchých možností, které zaručují rychlou instalaci a zároveň kvalitní produkty:

SET 1

SET 2

Panely

20 x Phono Solar 450 W

24 x Trina Vertex S 420 W

Střídač

5 x A-Z Water Inverter

4 x A-Z Water Inverter

Příslušenství

5 x DC rozvaděč

4 x DC rozvaděč

Konstrukce

5 x konstrukce K2 pro 4 panely

4 x konstrukce K2 pro 6 panelů

Počet instalací

5

4

Výkon jedné instalace

1800 W

2520 W

Min. objem bojleru

72 l

101 l

Kompletní popis, včetně rozložení panelů, parametrů střídače a jednotlivých komponent najdete na našem e-shopu:

5 x NZÚ Light balíček pro ohřev teplé vody, 1800 W

4 x NZÚ Light balíček pro ohřev teplé vody, 2520 W