Vzniká české Memodo s.r.o. Co to pro vás znamená? A na co se můžete těšit?

V současnosti dokončujeme proces vzniku české právní entity, společnosti Memodo s.r.o. Co to pro vás přesně znamená? Na co se můžete těšit? Připravili jsme pro vás několik otázek s odpověďmi.

Jaké hlavní změny nastávají?

Zakládáme českou právní entitu, společnost Memodo s.r.o. S českou entitou přichází řada výhod, jako je lepší dostupnost vybraného zboží, a to díky českému skladu a lokálním skladovým zásobám. To, z jakého skladu bude expedice probíhat, poznáte jednoduše u objednávané položky v našem e-shopu.

Proč ke změnám dochází?

Jako silný hráč ve fotovoltaickém oboru si uvědomujeme, že zákazník je vždy na prvním místě. Chceme vám nabídnout větší nákupní komfort, zajistit rychlejší a levnější dodávku, být vám ještě blíže. Kromě toho nadále nabízíme výhody mezinárodní skupiny Memodo, např. know-how dodavatelských řetězců a široké portfolio produktů.

Přinese mně to nějaké výhody?

Bezesporu! Nově vzniklý sklad bude exkluzivně pouze pro český a slovenský trh. U vybraného zboží tak získáte lepší dostupnost, rychlejší a levnější dopravu, případně jednodušší osobní odběr. Recyklační poplatek u českých položek je již zahrnutý v ceně, bez navýšení. V neposlední řadě nám tyto změny dávají ještě větší možnost individuálního přístupu k vám, našim zákazníkům.

V jaké měně mohu hradit faktury?

I nadále vám budeme vystavovat faktury primárně v EUR, jen u zboží expedovaného z českého skladu přes Memodo s.r.o. nově nabízíme možnost platby v CZK. Abychom vám mohli nabídnout nejlepší možnou cenu, váš správce objednávek vám upraví zálohovou fakturu na CZK výhradně těsně před plánovaným odesláním zboží aktuálním kurzem. Postačí, když nám oznámíte, že preferujete uhradit za zboží v českých korunách. Zboží, které odešleme z ČR přes Memodo s.r.o., bude účtováno s DPH.

Jak budu do budoucna nakupovat v e-shopu?

Vybrané zboží, které bude skladem v České republice, bude v e-shopu takto označeno. Vy jasně uvidíte, z jakého skladu zboží objednáváte. V případě nákupu zboží, které bude expedováno z českého skladu, vám budou tyto položky dodány a prodány společností Memodo s.r.o. U zboží z českého skladu bude uvedena sazba DPH dle aktuální platné české legislativy.

V případě, že budete při nákupu kombinovat zboží z německého skladu a českého skladu, vaše objednávka bude rozdělena. Vy tak obdržíte dvě faktury – jedna bude doručena od německé společnosti Memodo GmbH, druhá pak od české společnosti Memodo s.r.o.

Co se stane, když jsem již vytvořil/a objednávku na zboží, které bude expedované z českého skladu?

Položky objednané a expedované z českého skladu jsou fakturovány českou společností. Mohlo se nicméně stát, že na tyto položky vám byla automaticky vystavena zálohová faktura ještě pod hlavičkou Memodo GmbH. Zálohovou fakturu s hlavičkou Memodo GmbH v tomto případě neplaťte a vyčkejte na zálohovou fakturu s hlavičkou české společnosti Memodo s.r.o., která vám přijde separátně. Pokud jste zálohovou fakturu již zaplatili, ozvěte se svému obchodníkovi, vyřešíme s vámi individuálně.

Kde se v případě dotazů nebo nejasností dozvím více informací?

V případě otázek kontaktujte prosím svého obchodníka nebo správce objednávek. Kontakt na něj naleznete po přihlášení v našem e-shopu.