Hybridní střídač SolaX X3 Ultra: Revoluce v efektivním využití energie

SolaX Power představuje svou nejnovější inovaci v oblasti hybridních střídačůhybrid X3 Ultra, který představuje vrchol technologie pro komerční i rezidenční instalace. X3 Ultra přináší špičkové řešení pro efektivní a ekonomické využití energie, díky čemuž se stává ideální volbou pro ty, kteří hledají spolehlivost, výkon a pokročilé funkce. V našem portfoliu nabízíme střídače X3 Ultra ve čtyřech výkonových kategoriích 15 kW, 20 kW, 25 kW a 30 KW 

Klíčové vlastnosti a výhody X3 Ultra

  • 100% asymetrický výstup 
  • Až 3 MPPT (až 6 stringů): max. vstupní proud na MPPT – 36 A. 
  • Paralelní provoz: Až 3 střídače X3 Ultra mohou být paralelně propojeny bez použití dalšího zařízení – až 10 střídačů při použití EPS Parallel boxu (případně Solax DataHubu pokud není vyžadována funkce EPS). 
  • Maximální přetížení PV: X3 Ultra podporuje až 200% přetížení na DC vstupu, což umožňuje maximální využití FV panelů a zvýšení celkové efektivity systému. 
  • AI ready a VPP ready: Tento střídač je vybaven funkcemi umělé inteligence pro předpověď výroby FVE a spotřeby domácnosti, což umožňuje chytré řízení spotřeby energie. Dále má střídač funkci VPP ready (virtuální elektrárny), což může přinést flexibilitu na trhu s energií.
  • Robustní Backup: X3 Ultra je navržen k různým scénářům použití, včetně on-grid a off-grid řešení. Střídač poskytuje rychlý přepínací čas backupu <10 ms, což zajišťuje nepřetržitou dodávku energie během výpadku sítě. Navíc střídač je schopen na 10 sekund přetížit výkon EPS až na 200 %. 
  • Inteligentní řízení zátěže: Střídač nabízí pokročilé řízení zátěže pro optimalizaci spotřeby energie. 
  • Bezdrátový metering: X3 Ultra podporuje bezdrátové měření na vzdálenost až 50 metrů, což zjednodušuje instalaci a integraci do stávajících systémů. 
  • Vysoká odolnost a ochrana: Se stupněm krytí IP65 a integrovanou ochranou proti přepětí AC&DC typu II je X3 Ultra navržen tak, aby vydržel i v těch nejnáročnějších podmínkách. 

Díky širokému rozsahu kapacit baterií, zajišťuje X3 Ultra flexibilní řešení pro různé typy FV projektů, od malých rezidenčních instalacípo komerční aplikace. X3 Ultra podporuje širokou škálu bateriových uložišť, což uživatelům umožňuje optimalizovat ukládání a využití vyrobené energie.

Střídač je vybaven dvěma nezávislými bateriovými vstupy, které umožňují připojení ke dvěma samostatným bateriovým systémům. Maximální nabíjecí a vybíjecí proud pro každý bateriový vstup je 30 A. Střídač je schopen pracovat s napětím na každém bateriovém vstupu mezi 180–800 V.

Kompatibilita s bateriovými systémy SolaX

  • T-BAT-SYS-HV-S3.6: Umožňuje připojení 4 až 13 bateriových modulů na jeden bateriový vstup, s celkovou kapacitou připojenou ke střídači od 14.7 kWh do 95,8 kWh. 
  • T-BAT-SYS-HV-5.8: Umožňuje připojení 2 až 4 bateriových modulů na jeden bateriový vstup, s celkovou kapacitou připojenou ke střídači od 11.5 kWh do 46 kWh​

Pro ty, kteří hledají inovativní, spolehlivé a výkonné řešení pro své FV systémy, je X3 Ultra od SolaX Power jasnou volbou. Představuje nejen špičku v technologii střídačů, ale také klíč k dosažení udržitelnější a efektivnější energetické budoucnosti. 

Pro více informací o X3 Ultra a dalších produktech SolaX Power navštivte stránky našeho e-shopu.