GoodWe ET-Série – hybridní střídače pro vysokonapěťové baterie

V rámci evropské expanze společnosti GoodWe se na trh uvádí třífázový hybridní střídač. Zařízení GoodWe ET se snadno instalují, jsou schopna nouzového proudu a jsou kompatibilní s různými vysokonapěťovými akumulátory. Řada GoodWe ET je k dispozici ve výkonech 5, 8 a 10 kW. Díky kompaktním rozměrům 516 x 415 x 180 mm (Š x V x H) a hmotnosti pouhých 24 kg je instalace měniče obzvláště snadná a šetří místo. Díky celé řadě aplikací a funkcí pro vlastní spotřebu v kombinaci s vysokonapěťovým akumulátorem třeba od BYD jsou zařízení GoodWe Hybrid ideální pro domácí použití.

Highlight: integrovaná 3-fázová backup funkce s přepínacím časem pod 10ms

Jednou z těchto funkcí je integrovaná třífázový backup funkce, kterou lze použít s maximálním výkonem 3,3 kW na fázi pro vyhrazené spotřebiče nebo spotřební obvody. V případě výpadku napájení je síť odpojena za méně než 10 ms ve střídači a spotřebitelé nouzové energie obdrží energii prostřednictvím FTV a bateriového systému. Pokud je současně přítomen výrobní přebytek sluneční soustavy, je přebytečná energie uložena v akumulačním systému.
Řada ET dále nabízí asymetrické dodávky do fáze od 0 kW do 3,3 kW (u 10 kW ET). GoodWe dále nabízí bezplatný monitoring prostřednictvím monitorovacího portálu www.semsportal.com. Elektrárny můžou být vizualizovány pro koncového uživatele na zařízeních s rozhraním iOS, Android nebo v počítači.

Tyto vlastnosti charakterizují řadu GoodWe ET:

  • Funkce nouzového napájení do 10 kW pro vyhrazené zátěže s dobou spínání <10 ms (úroveň UPS)
  • Kompatibilní s vysokonapěťovým úložištěm BYD a LG Chem
  • Chlazení konvekcí bez ventilátoru.
  • Hladina hluku pod 30 dB.
  • Podporuje fázovou asymetrii 0-3,3 kW na fázi (model 10 kW)
  • Pří výpadku sítě může být v případě přebytečné energie baterie nabita z DC strany
  • Vysoký nabíjecí a vybíjecí výkon 25 A pro rychlé a efektivní využití úložiště
  • Monitoring zdarma
  • SmartMeter a proudové transformátory jsou součástí dodávky

Je hybridní invertor GoodWe vhodný také pro komerční projekty?

Ano, systém umožňuje paralelní zapojení až 10 zařízení v procesu master-slave. Každý střídač ET lze připojit také k vlastnímu bateriovému systému. Tím je možné dosáhnout maximální kapacity až 115 kWh (s BYD B-Box HV) a s novou řadou BYD HVM Premium až 220,8 kWh. Více o nových BYD bateriích zde. Zařízení jsou ovládána řídicí skříní SEC1000, která obsahuje datalogger, SmartMeter a komunikační rozhraní.

Jaké úložiště jsou s GoodWe ET kompatibilní?

BYD HV, HVS a HVM a LG Chem HV.

Co si myslíme my o GoodWe ET Hybrid?

S řadou ET od GoodWe přichází na trh produkt, který nenechává otevřené skoro žádné přání. Hybridní střídač má 2 MPP trackery a připojení pro populární vysokonapěťové baterie od BYD a LG Chem. Přiložený SmartMeter a integrované backup napájení, které nevyžaduje žádný další hardware, představují velmi zajímavý balíček v ohledu na cena/výkon. V případě nedostatečného výkonu jednoho zařízení lze do systému zapojit až 10 střídačů GoodWe.