Jaké novinky najdete u nás v sortimentu? Spojili jsme síly s předním výrobcem K2 Systems

Do našeho sortimentu jsme zahrnuli konstrukce pro šikmé střechy od společnosti K2 Systems, které bychom vám nyní rádi podrobněji představili. Ukážeme vám také, co dokáže plánovací nástroj K2 Base a jaké výhody nabízí.

Společnost K2 v kostce

Výrobce K2 Systems vyvíjí inovativní řešení konstrukcí pro fotovoltaické systémy. Německý výrobce s 15letou zkušeností na trhu již působí v 8 různých lokalitách a také disponuje vlastním vývojovým oddělením.  K2 nabízí nosné konstrukce pro šikmé a ploché střechy nebo pro speciální projekty. U nás je výrobce K2 pro začátek zastoupen systémem SingleRail pro střešní tašky a skládané plechové krytiny a systémem MiniRail pro střechy z trapézového plechu. Konstrukce pro ploché střechy plánujeme do nabídky zařadit během následujících několika týdnů. Společnosti K2 na kvalitě záleží, a proto  poskytuje 12letou záruku na všechny komponenty.

Modulární princip se systémem SingleRail

Většina střech domů v České republice je z tašek nebo skládaných plechových krytin. Pro tyto typy šikmých střech vyvinula společnost K2 Systems systém SingleRail. Kromě výškově nastavitelných střešních háků z hliníku se systém skládá z dalších komponentů: montážní lišty, různé svorky, stejně jako lišty a příčné spojky, které umožňují flexibilní instalaci fotovoltaického systému. Systém SingleRail funguje jako stavebnice – lze sestavit různé varianty komponentů. Výsledkem je optimální řešení pro každou střechu.

Konstrukce K2
Montážní systémy a odpovídající střešní krytiny

Systém MiniRail pro střechy z trapézového plechu

A teď ke krátké kolejnici: Systém krátkých kolejnic MiniRail byl speciálně vyvinut pro střechy z trapézového plechu a jeho instalace je rychlá a snadná. Je staticky optimalizován a díky komponentům MiniFive je možné vyvýšení 5 °. Výška zvyšuje cirkulaci vzduchu na zadní straně modulu a optimalizuje úhel dopadu. Výtěžnost fotovoltaického systému tedy můžete zlepšit pomocí několika komponentů a malého úsilí. Otočné svorky modulů umožňují horizontální i vertikální montáž modulů. Celý systém se skládá z 5 komponentů a představuje velmi praktické řešení.

Konstrukce K2
Díky nastavitelné svorce je možné jak horizontální tak vertikální seřazení panelů (Zdroj: K2 Systems)

Plánovací nástroj K2 Base

Pro instalační firmy nabízí K2 bezplatný plánovací nástroj K2 Base. Součástí je také mobilní aplikace, která zaznamenává data a předává je přímo do programu. V 5 krocích tak vytvoříte návrh zahrnující plán montáže, statickou zprávu a seznam komponentů. Pokud máte dotazy ohledně plánování s K2 Base, můžete pomocí služby chatu kontaktovat přímo K2. Pomocí funkce K2+ mohou být Vaše projektová data předána přímo do plánovacích nástrojů SolarEdge, SMA a Fronius a také do nástroje pro předpovědi výnosu arche-liosTM.

Slovo závěrem: Konstrukce K2

K2 nabízí širokou škálu montážních řešení pro různé typy střech. Systémy jsou velmi dobře promyšlené a můžete je přizpůsobit nejrůznějším požadavkům projektu. K2 si dala za cíl nabídnout svým zákazníkům vysokou kvalitu, funkčnost a vše završit snadnou instalací. Design s plánovacím softwarem K2 Base si zakládá na jednoduchosti a snadném ovládání. Pokud byste i přesto potřebovali pomoci, můžete využít výukové programy a službu 24/7.

Klíčové informace:

  • Do našeho sortimentu jsme přidali montážní systémy K2 SingleRail pro střešní tašky a skládané plechy a MiniRail pro střechy z trapézového plechu.
  • S plánovacím nástrojem K2 Base jsou možné individuální návrhy. Po vyhotovení plánu lze data projektu přenést do nástrojů od společností SolarEdge, SMA a Fronius.
  • K2 Systems přizpůsobují své produkty potřebám instalačních techniků a snaží se jim co nejvíce usnadnit život.