Vyvinuto ve Švýcarsku, vyrobeno v Německu: prémiové panely Meyer Burger

Fotovoltaické panely „Made in Europe“ – to slibuje švýcarský výrobce Meyer Burger a také to splňuje. Představíme vám první fotovoltaické panely této společnosti, probereme technologii, která za nimi stojí, a cíle výrobce v oblasti udržitelnosti.

O výrobci

Společnost Meyer Burger pochází z hodinářského průmyslu a již více než 40 let určuje nové standardy ve fotovoltaickém průmyslu. Jejich fotovoltaické panely jsou vyvinuty ve Švýcarsku a vyráběny v Německu, výsledkem je zcela evropský produkt. Vysoké standardy výrobků a udržitelnost jsou u společnosti Meyer Burger nejvyšší prioritou, což se odráží například v udržitelném výrobním řetězci.

Technologie za panely Meyer Burger

Nové fotovoltaické panely Meyer Burger jsou vybaveny zdokonalenými Heterojunction (HJT) články, jejichž struktura se skládá z různých křemíkových vrstev. HJT články Meyer Burger tak mohou absorbovat více sluneční energie a přeměněný elektrický proud protéká panelem s menším odporem.

Dalšího zvýšení účinnosti je dosaženo propojením článků pomocí technologie SmartWire (SWCT), protože tenké propojovací dráty snižují zastínění solárních článků. SWCT zlepšuje stabilitu článků a činí panely méně náchylné k mikrotrhlinám, takže je panel celkově odolnější.

Meyer Burger

Série panelů: Black, 385 Wp a sklo/sklo

Společnost Meyer Burger uvádí na trh hned 3 nové moduly s výkonem až 400 Wp. Na verzi sklo/sklo, se vztahuje záruka 30 let. V nabídce je také černý modul, který je vzhledově atraktivní a s hmotností 19,7 kg o něco lehčí než skleněný modul. Třetím modulem v řadě je panel s bílou zadní vrstvou. Jako Memodo nabízíme hned několik solárních panelů v různých výkonových třídách. Zde jsme pro vás shrnuli technické údaje vybraných panelů:

Model Meyer Burger 375 Wp, sklo/sklo, bifaciální Meyer Burger 375 Wp, black Meyer Burger 385 Wp
Výkon, [Wp] 375 375 385
Technologie
Poločlánkový panel se 120 články, mono n-Si, HJT Poločlánkový panel se 120 články, mono n-Si, HJT Poločlánkový panel se 120 články, mono n-Si, HJT
Účinnost, [%] 20,9 20,4 20,9
Rozměry, [mm] 1722 x 1041 x 35 1767 x 1041 x 35 1767 x 1041 x 35
Hmotnost, [kg] 23,5 19,7 19,7
Barva rámu černá černá černá
Backsheet černá černá bílá
Záruka na produkt 30 let 25 let 25 let
Záruka na výkon 30 let 25 let 25 let

Udržitelnost na prvním místě

Švýcarská společnost razí nové cesty nejen z hlediska výkonu a technologie článků. Výrobce také nastavuje laťku velmi vysoko, pokud jde o udržitelný výrobní řetězec. Tímto způsobem také řeší jeden z hlavních problémů fotovoltaického průmyslu.

Své panely Meyer Burger vyrábí na regionální úrovni a ve spolupráci s evropskými dodavateli. Výrobce navíc přijímá panely zpět a téměř kompletně je recykluje. To znamená, že cenné suroviny mohou být znovu použity a neztratí se při demontáži fotovoltaického systému. Výrobce se zaměřuje na tyto oblasti:

  • Made in Europe
  • 100 % ekologická elektřina pro výrobu
  • Panely 100 % bez olova
  • Méně emisí C0₂ díky krátkým přepravním trasám a nižší energetické spotřebě
  • Nízký obsah stříbra, méně rozpouštědel a méně odpadní vody
  • Recyklovatelné solární panely
  • Regionální výroba
  • Stabilní dodavatelské řetězce s evropskými dodavateli

Zpátky ke kořenům

Kromě vysokých standardů udržitelnosti jde společnost Meyer Burger ještě o krok dál a prosazuje se také v oblasti společenské odpovědnosti. V bývalém výrobním závodě společnosti Solarworld ve Freibergu, kde vznikl fotovoltaický průmysl v Německu, bude společnost od června vyrábět své fotovoltaické panely. Výrobce tak toto místo znovu oživí.

Návrat zpracovatelského průmyslu do strukturálně slabých regionů vytváří pracovní místa, modernizuje lokalitu a je důležitým stavebním kamenem pro dlouhodobou konsolidaci znalostí a zkušeností v Evropě.

Závěr

Fotovoltaické panely Meyer Burger jsou symbolem prvotřídní kvality a technologických inovací. Kromě toho společnost navrhuje celý výrobní řetězec tak, aby byl dlouhodobě udržitelný, a jde tím příkladem. To je vidět například na výrobních závodech, které jsou kompletně zásobovány ekologickou elektřinou, nebo na téměř úplné recyklovatelnosti panelů. Švýcaři se zaměřují také na regionální rozvoj. Se svými pobočkami ve strukturálně slabých regionech a evropskými dodavateli udávají nový směr v oblasti udržitelnosti.

Klíčové informace

  • Společnost Meyer Burger uvádí na trh tři nové prémiové panely v černé barvě, sklo/sklo a s bílou zadní vrstvou
  • Panely jsou vyvinuty a vyráběny v Evropě a jsou vybaveny články HJT a patentovanou technologií SmartWire
  • Udržitelný výrobní řetězec, vysoký standard produkce a regionální výroba stanovují nová měřítka