MPO prodlužuje termíny výzev u OP PIK

Podnikatelům, kteří žádají o dotaci z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK), se prodlouží lhůta pro podání žádostí a rovněž další termíny výzev. Ministerstvo průmyslu a obchodu s ohledem na šíření virové nákazy Covid-19 rozhodlo o prodloužení lhůt pro příjem žádostí u všech výzev, jejichž příjem nebyl ukončen do 17. 3. 2020 a nepřekračuje termín 30. 4. 2020, a to o 30 dní.

Snažíme se tímto opatřením motivovat podnikatele k podávání žádostí a iniciovat realizaci plánovaných projektů i přes stávající omezení,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

V návaznosti na další vývoj a omezení může dojít k obdobnému opatření i u výzev, u nichž je ukončení příjmu žádostí plánováno na květen 2020.

Prodloužení se týká rovněž termínů uvedených v daných výzvách, k nimž se váže povinnost doložení konkrétního dokumentu v podobě stavebního povolení, nebo nejzazšího termínu pro ukončení projektu stanoveného výzvou, který se automaticky posunuje o danou lhůtu. „Upozorňujeme, že prodloužení se netýká lhůt pro formální opravu již podaných a administrovaných žádostí,“ dodává  náměstek ministra průmyslu a obchodu pro evropské fondy EU Marian Piecha.

Další informace budou průběžně zveřejňovány na stránkách MPO a Agentury pro podnikání a inovace https://www.agentura-api.org/cs/