Komerční úložiště s turbo vybíjením: Přichází nový Intilion Scalestac!

Pro více nezávislosti a vlastní spotřeby v komerčním sektoru přichází nové komerční úložiště Intilion! Ukážeme vám, co nový Scalestac umí, pro jaké projekty je vhodný a jak se liší od modelu Intilion Scalebloc.

S fotovoltaickým systémem na střeše budovy a komerčním úložištěm v suterénu mohou firmy pokrýt velkou část své vysoké spotřeby elektřiny, což šetří peníze a zajišťuje bezpečnost. Společnost Intilion uvedla na trh řešení v podobě komerčního úložiště Scalestac. Je k dispozici s kapacitou 154 kWh a výkonem 25 kW. Neexistují téměř žádné horní limity a naopak mnoho možností konfigurace.

Jaké články najdeme v bateriovém systému Intilion?

Scalestac je k dispozici se standardními články, které se rovněž používají v úložišti Intilion Scalebloc, nebo s vysoce výkonnými články. Díky tomu je možné zdvojnásobit vybíjecí proud oproti kapacitě, což je něco, co v tomto odvětví dosud nebylo. Součástí je také funkce off-grid, díky které může úložný systém vytvořit záložní síť. To umožňuje firmám překlenout výpadky napájení a zajistit provoz.

Intilion
Intilion Scalestac

Společnost Intilion poskytuje záruku na výkon 10 let a na odolnost rozváděče proti korozi je poskytována záruka 5 let. Kompletní monitorování a servis probíhá prostřednictvím cloudového připojení.

Scalestac vs. Scalebloc

Starší bratr modelu Intilion Scalestac, model Scalebloc, je k dispozici od roku 2019. Dodává se s výkonem 25 až 68 kW, s protipožárním krytem a je vhodný i pro venkovní instalaci. To však nejsou jediné rozdíly:

Scalestac Scalebloc
Kapacita Od 154 kWh do ca. 1 MWh 61,65 kWh
Výkon Od 25 kW do 400 kW Od 25 kW do 68 kW
Škálovatelnost Ano Ano, až 16 zařízení
Protipožární kryt Ne Ano
Internetové připojení Integrace do sítě zákazníka nebo volitelně: modem LTE LTE-modem
Venkovní instalace Ne Ano
Oblasti použití Obchod a průmysl
Projekty citlivé na cenu
Aplikace s vysokými požadavky na výkon
(ve spojení s vysoce výkonným článkem)
Venkovní instalace
Zemědělství
Úložiště pro elektrické nabíjecí stanice
Záruka Baterie: 10 let
Na odolnost rozvaděče proti korozi: 5 let
Baterie: 10 let
Na odolnost rozvaděče proti korozi: 5 let

Pro koho je komerční úložiště Intilion Scalestac zajímavé?

Komerční úložiště Intilion Scalestac je zajímavé pro komerční a průmyslové podniky s vysokou spotřebou energie a vysokými požadavky na výkon. Zde může být použito k optimalizaci vlastní spotřeby nebo k vykrytí krátkodobých špiček zatížení.

Integrovaný střídač a články jsou schopné provozu off-grid. Záložní síť lze nastavit pomocí spínacího zařízení. V případě výpadku proudu se tak kontrolka asi po 20 sekundách znovu rozsvítí a provoz může pokračovat. Komerční úložiště Scalestac je určeno pouze pro vnitřní prostory.

Slovo závěrem:

Německý výrobce Intilion nabízí s novým zařízením Scalestac vysoce kvalitní komerční úložiště. Kromě atraktivního poměru ceny a výkonu boduje výrobce dlouhou zárukou a servisním balíčkem, který je vstřícný k zákazníkům. Společnost Intilion se zaměřuje i na potřeby podniků, pokud jde o nastavení: Scalestac lze individuálně konfigurovat a flexibilně používat. Zatímco Scalebloc může stát venku, je Scalestac raději uvnitř budovy. Palec nahoru dáváme také za připojení ke cloudu a LTE připojení, které je volitelné.