Příběh značky Dyness

Firma Dyness se soustředí na využívání potenciálu obnovitelné energie pomocí výroby bateriových úložišť a chytrých energetických řešení. Kdo stojí za vznikem firmy a jaké jsou plány pro evropský trh?
Ptali jsme se Yang Liu, zakladatele firmy.

Jak vznikl Dyness? Kdo ho založil? Je za společností nějaký zajímavý příběh?

Účastnil jsem se charitativní události zaměřené na ochranu životního prostředí a ta mne přivedla k nápadu přispět svými znalostmi ke změně. V roce 2017 jsem založil Dyness a nabídl tak lidem cestu z krize skladováním energie.

“Na začátku jsme měli jen pár zaměstnanců a hned po uvedení první várky výrobků Dyness začaly objednávky rychle přibývat. Potřebovali jsme každou ruku. Naštěstí jsou naši lidé loajální a než byla zakázka úspěšně hotová, pomáhali jsme u výrobní linky společně.”, říká Yang Liu.

Jaká je dlouhodobá vize společnosti?

Naším cílem je poskytovat uživatelům produkty a služby pro skladování energie a být tak přínosem pro co nejvíce lidí i planetu Zemi. Dyness se zavázala k uhlíkové neutralitě, takže chce poskytovat chytrá energetická řešení a hledat cesty k plnému využití potenciálu obnovitelné energie.

Vytváříme platformu pro výzkum a vývoj založenou na potřebách uživatelů z řad domácností i komerčních subjektů. Pro přispění k udržitelnému rozvoji chceme vytvořit na ukládání energie celý ekosystém. A samozřejmě myslíme i na vybudování a poskytování co nejlepší servisní sítě. Cílem je být našim zákazníkům co nejblíže.

Čína je domovskou zemí pro výrobu panelů spousty firem, proč si zvolili jako zaměstnavatele zrovna vás? Čeho si na Dyness cení nejvíce?

Myslíme si, že hlavní pro přilákání těch správných lidí do týmu, je vize společnosti. Dyness je pragmatická, inovativní a hlavně společensky odpovědná firma s koncepcí udržitelného rozvoje a kariérního růstu. 

Máme hodně pestrou sortu zaměstnanců s různými profesními zkušenostmi z celého světa. Naši techničtí pracovníci jsou odborníky s více než 10 lety zkušeností, skvělou znalostí energetiky i globální uhlíkové neutrality. Firemní kultura Dyness a mezinárodní tým přitahují mnoho talentů, kteří prahnou po vědomostech. Dohromady tvoří profesionální a energický tým. Doslova.

Kolik zaměstnanců se podílí na naplnění vizí firmy? Zdá se, že máte hodně specializovaných týmů.

Osvědčilo se nám mít dostatek kapacit pro pružné reagování na potřeby trhu a zákazníků. Společnost Dyness disponuje výzkumným a vývojovým týmem čítajícím více než 200 osob. V začátcích naší firmy nebylo mnoho střídačů kompatibilních s našimi výrobky a tak jsme zvýšili investice do vývoje. Díky tomu jsou teď výrobky Dyness propojitelné už se 30 značkami.

Když jsme na trh uvedli řadu Tower, nebyla vybavena funkcí samočinné adaptace. Vzhledem k poptávce zákazníků po rozšíření kapacity zvládl tým rychle zareagovat a Tower o ni vylepšit.

Dalším příkladem je nasazení našeho oddělení podpory. V případě technické poruchy reaguje velice rychle a snaží se problém okamžitě vyřešit. A pak tu máme prodejní tým. Je správně ambiciózní a energický. Členové mají zahraniční vzdělání a ovládají několik cizích jazyků – španělštinu, italštinu a japonštinu. Celá divize má jedinečný přehled o trhu i potřebách zákazníků a to z nich činí výborné obchodníky.

Všichni si navzájem předávají zkušenosti z každodenní práce a vyměňují si názory na řešení problémů. V Dyness máme společné cíle a týmového ducha.

V čem vidíte budoucnost Dyness? Jaké jsou plány pro náš kontinent? Zmínili jste, že plánujete servisní centrum v Evropě, abyste byli blíže evropským zákazníkům. Povíte nám víc?

Hlavní budoucností je celkový rozvoj Dyness. Chceme se věnovat poskytování inteligentních řešení pro skladování energie, problémům s elektřinou v domácnostech a přispívat tak ke zlepšení životního prostředí ve světě. Zaměříme se na rozvoj služeb pro zákazníky a dokončíme systém školení pro instalatéry a uživatele Dyness.

Vzhledem k závazku uhlíkově neutrální energetiky čeká evropský trh obrovský rozvoj.

V současné době má společnost Dyness evropskou kancelář, servis a sklad v Holandsku. V budoucnu zřídíme v Evropě zákaznickou linku a servisní střediska v klíčových evropských zemích. Doufáme, že se staneme jedním z předních poskytovatelů řešení pro skladování energie na evropském trhu. 

Co plánujete pro letošní rok za inovace a na jaké nové produkty se můžou zákazníci těšit? 

V letošním roce plánujeme provést několik inovací v rezidenčním i komerčním sektoru. Budeme modernizovat paralelní funkci úložiště Tower a seznam kompatibilních střídačů, jako je Kostal a další značky. Provedeme také vylepšení ovládací aplikace Dyness Smart pro správu ukládání energie, a aktualizaci softwaru BMS pro optimalizaci výkonu. Zapracujeme na designu pro jednoduchou instalaci.

V komerčním sektoru uvedeme letos na trh nový modulární produkt, jehož jediná jednotka má rozšiřitelnou kapacitu až na 153,6 kWh. Paralelní kapacita může nabídnout až megawatthodinovou úroveň a stupeň ochrany IP54 zaručuje i venkovní použití. Díky DOD 100 % a rychlosti nabíjení a vybíjení 1C je výrobek velmi univerzální a výkonný. 

Je náš trh v Česku a na Slovensku něčím specifický? 

Český i slovenský trh jsou pro společnost Dyness v Evropě důležité. Vlády obou zemí souhlasily s Pařížskou dohodou, evropskou politikou klimatické neutrality a cílem snížit emise uhlíku. Takže si myslíme, že poptávka v budoucnu výrazně poroste.

Obě pokrokové země jsou navíc otevřené a tolerantní. Ochrana životního prostředí souzní s filozofií naší společnosti i poloha v srdci Evropy je pro nás strategicky výhodná.

Jako partnera pro evropských trh jste zvolili Memodo. Proč zrovna je?

Memodo má dobře zavedený a diverzifikovaný distribuční systém, který oslovuje širší skupinu uživatelů, systém školení pro techniky a spolehlivou logistiku. Je to skvělý tým profesionálů, pro které je kvalitně odvedená práce důležitou vizitkou společnosti a má díky tomu v Evropě obrovský dosah. 

Srdce Dyness, stejně jako Memoda, tvoří mladý a dynamický tým, takže víme, že si budeme rozumět a naše společná práce přispěje k čisté a udržitelné energetické budoucnosti!

Děkujeme za rozhovor Yang Liu, CEO Dyness!